Méltó módon köszönt el a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium a 100. végzős évfolyamától

Méltó módon köszönt el a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium a 100. végzős évfolyamától

Rendhagyó időpontban, de a hagyományokhoz mindenben ragaszkodva köszönt el a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium a 2020-ban végzett évfolyamától. A tantermek és az árkádok színpompás díszítése, az utolsó becsengetés, a csinosan felöltözött és éneklő végzős diákok látványa mind-mind azt erősítette, hogy az alma mater és a volt iskolájába hivatalosan utolsó alkalommal visszatérő évfolyam is úgy gondolta, méltó módon kell megszervezni és megvalósítani az elköszönést.

Dr. Szenyéri Zoltán intézményvezető ünnepi beszédében szintén azt hangsúlyozta, hogy nem csupán a diákoknak, hanem a hozzátartozóknak és az iskolának is szüksége van a ballagásra. Köszönetet mondott a tanulóknak, hogy a közelgő egyetemi tanév és munkavégzés ellenére kiemelkedő többségben elfogadták a rendezvényre egykori iskolájuk invitálását. Felelevenítette a legutóbbi tanév nehézségeit, méltatta a végzősök helytállását a nehéz hónapokban, s különösen az érettségi időszakában.

Dr. Szenyéri Zoltán örömét és elégedettségét fejezte ki amiatt, hogy elkészült az iskola udvarának térköves borítása, így méltó helyszínen tudják ezután rendezvényeiket lebonyolítani.  Az iskola öregdiákjai, szülők, tisztelők anyagi hozzájárulása kellett ahhoz, hogy a beruházás megvalósulhasson. A cél eléréséhez nagy szükség volt Pintér Szilárd polgármester úr személyes anyagi támogatására, s a Csike Tamás tankerületi igazgató úr által irányított Tamási Tankerületi Központ nagyfokú segítségére.

Az intézmény tanulói jutalmainak átadása után Kisvárdai Antal tanár úr átvette a miniszter úr által adományozott Pedagógus Szolgálati Emlékérmet, az intézmény pedig érdemes tanári pályafutása elismeréseként örökös tagjai sorába fogadta. Tiszteletbeli taggá választották a térköves beruházásban óriási segítséget nyújtó szülőket, Boda Gábort és Dobszai Jánost. A végzős évfolyam támogatásáért, szakmai-emberi helytállásukért az intézményvezető virágcsokorral jutalmazta az osztályfőnököket, Bertáné Bozsér Bernadettet, Batka Ágnest és Király Gyulánét.

A 11. évfolyam diákjai osztályfőnökeik, Kisvárdainé Fábián Erika, Horváth Györgyi, Krommer Anita és Albrecht Ferenc irányításával nem csupán az épület feldíszítésében jeleskedtek, hanem az alkalomhoz illő, színvonalas műsorral búcsúztatták a végzősöket. Elmauer Gréta 11. a osztályos tanuló és Ranyhóczki Máté 10. b osztályos tanuló Milne Micimackó c. örökérvényű meséjéből adtak elő részleteket, majd Tieger Lilla 9.a osztályos tanuló gitárral kísérte Szabó Csenge 11. b osztályos tanuló ragyogó énekszámát. A műsorban közreműködtek a gimnázium kórusának tagjai: Máté Szelina és Bayerle Luca 8. n, Till Bernadett, Szenyéri Gréta, Takács Lora 9. b osztályos tanulók, karmesterük Kerekesné Bauer Márta tanárnő volt. A 11. évfolyam nevében Bessenyei Benjámin 11.n osztályos tanuló búcsúzott el az alkalomra írt aktuális mesével, amit Ranyhóczki Máté olvasott fel. A ballagás háziasszonya Janocskó Zsófia 11. n osztályos tanuló volt. A végzősök ünnepi gondolatait Somlyai Flóra 12. a, Kovács Klaudia 12. b és Óliás Dóra 12. n osztályos tanuló tolmácsolta.

A rendezvény a sok-sok évtizedes hagyományoknak megfelelően az ünnepélyes zászlóátadással zárult.  A díszvendégek sorában helyet foglalt városunk polgármestere, Pintér Szilárd, s Takácsné Miklós Réka a fenntartó Tamási Tankerületi Központ gazdasági igazgatóhelyettese.