Iskolánk alapítványa városi kispályás labdarúgó tornát rendezett az általános iskolás tanulók számára az 5-8. évfolyamon

Az Európai Unió TOP-7.1.1.-16-H-ESZA-2019-00127-es számú pályázati támogatásának köszönhetően iskolánk alapítványa városi kispályás labdarúgó tornát rendezett az általános iskolás tanulók számára az 5-8. évfolyamon.

A tornára 2020. szeptember 17-én (csütörtökön) került sor intézményünk megújult műfüves pályáján. A rendezvényen a házigazda Dombóvári Illyés Gyula Gimnáziumot 4 csapat képviselte, s vendégül láttuk a Dombóvári Belvárosi Általános Iskola és a József Attila Általános Iskola csapatait is. A 6 csapat először két csoportban mérkőzött meg egymással, majd a csoportok megfelelő helyezettjei játszottak a helyosztókon.

A focitorna bronzérmesei a Belvárosi, ezüstérmesei a József Attila Általános Iskola tanulói lettek. A győzelmet a dombóvári gimnázium 8. n osztályának gárdája szerezte meg.

Az érmek mellé minden dobogós csapat jutalomként egy kupát is átvehetett. A testnevelő tanárok szavazati alapján a szervezők díjazták a legjobb játékosokat is. A legjobb góllövő a gimnazista Török Balázs lett. A legjobb játékosnak a József Attilába járó Gyánó Lilit választották, a legjobb kapus címet szintén gimnazista, Ruppert Dominik érdemelte ki.

A szervezők köszönetüket fejezik ki a Tinódi Ház vezetésének és munkatársainak, akik hivatalos szervezőként segítették az előkészületeket és a lebonyolítást.