Iskolánk alapítványa városi kispályás labdarúgó tornát rendezett a középiskolás fiúk számára a 9-13. évfolyamon

Az Európai Unió TOP-7.1.1.-16-H-ESZA-2019-00127-es számú pályázati támogatásának köszönhetően iskolánk alapítványa városi kispályás labdarúgó tornát rendezett a középiskolás fiúk számára a 9-13. évfolyamon.

A tornára 2020. szeptember 18-án (pénteken) került sor a gimnázium és a Szent Orsolya Rendi Gárdonyi Géza Általános Iskola műfüves pályáin. A rendezvényen a házigazda Dombóvári Illyés Gyula Gimnáziumot 6 csapat képviselte, s vendégül láttuk a Szekszárdi SZC Esterházy Miklós Szakképző Iskolája és Kollégiuma 5 és a Szekszárdi SZC Apáczai Csere János Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma5 csapatát is.

A 16 csapat a 2018-as labdarúgó világbajnokság egyenes kieséses mérkőzéseit idézte fel és játszotta újra. A támogatásnak köszönhetően mindannyian olyan színű pólóban léphettek pályára, amelyet adott ország nemzeti tizenegye szokott viselni, s az összes csapat a világbajnokságon szerepelt országok nevét viselte a rendezvényen.

A mérkőzések végig nagyon férfias küzdelmet, sportszerű viselkedést tükröztek, amelyért köszönet illeti a játékosokat és az őket kísérő testnevelő kollégákat.

A dobogó képzeletbeli 3. fokára a gimnázium 10. b osztályos csapata állhatott fel, akik Oroszországot képviselték piros mezükben. A gimnazisták a 3. helyért vívott mérkőzésen az Esterházy Mexikó sötétzöld mezes gárdáját győzték le. A döntőben az Apáczai Svédország elnevezésű csapatát a gimnázium 11. n osztályos csapata múlta felül. A győztesek zöld mezben Portugália színeiben diadalmaskodtak. Természetesen a pólókat minden játékos megtarthatta ajándékként a fárasztó délután után.

Az érmek mellé minden dobogós csapat jutalomként egy kupát is átvehetett. A testnevelő tanárok szavazati alapján a szervezők díjazták a legjobb játékosokat is. A legjobb góllövő a gimnazista Nagy Ákos lett. A legjobb játékosnak az Apáczaiba járó Vörös Ádámot választották, a legjobb kapus címet szintén gimnazista, Legedi Bence érdemelte ki.

A rendezvénynek díszvendége is volt a sokszoros válogatott futballista, Telek András személyében. András szerepelt abban a ferencvárosi csapatban, amely 1995-ben eredményesen helyt állt a Bajnokok Ligájában a Real Madrid, az Ajax Amsterdam és a Grasshoppers Zürich csapatai ellen. A Dr. Szenyéri Zoltán intézményvezető és fő szervező által moderált beszélgetésen a népes hallgatóság a mérkőzések élményei mellett megismerkedhetett a labdarúgás kulisszatitkaival, a sport utáni életbe való beilleszkedés kiváló példájával. Telek András szerénységével, őszinteségével teljesen elnyerte a részt vevő diákok szimpátiáját.

A szervezők köszönetüket fejezik ki a Tinódi Ház vezetésének és munkatársainak, akik hivatalos szervezőként segítették az előkészületeket és a lebonyolítást. Köszönetet mondunk a SZOR Gárdonyi Általános Iskola igazgatójának és munkatársainak, hogy helyszínt biztosítottak a küzdelmeknek.