Az intézmény megújult sportpályájának és udvarának avatásával kezdődött a 2020/2021-es tanév a dombóvári gimnáziumban

Az intézmény megújult sportpályájának és udvarának avatásával kezdődött a 2020/2021-es tanév a dombóvári gimnáziumban

A járványügyi helyzetre való tekintettel csak a meghívott díszvendégek hallhatták a helyszínen, a dombóvári gimnázium udvarán 2020. szeptember 1-jén a tanévnyitó alkalmából Dr. Szenyéri Zoltán intézményvezető köszöntőjét és a 6. n osztályosok színpompás, vidám műsorát.

Az iskola vezetője ünnepi köszöntőjében hangsúlyozta, hogy minden nehézség ellenére nagyon eredményes volt a tavalyi esztendő, a végzős diákok jó eredményeket értek el az érettségi vizsgákon, nagyon jól szerepeltek a felvételiken. A tanévnyitó alkalmat adott arra, hogy hivatalosan felavassák a gimnázium megújult műfüves sportpályáját és térkövezett udvarát.

Az intézmény alapítványa, a Dombóvári Illyés Gyula Gimnáziumért Alapítvány a TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00110 azonosító számú „Pálya a hétköznapokért, a közösségért” projekt keretében nyert majdnem 10 millió Ft-os Európai Uniós támogatást a Dombóvár Város Önkormányzata által 2018-ban meghirdetett pályázaton. A felújítás sikeres megvalósításához nélkülözhetetlen volt az a 2020 nyarán született dombóvári képviselőtestületi határozat, amely alapján hitelkeretet kaptak a pályázat sikeres lezárása érdekében.

A gimnázium vezetője hangsúlyozta, nagyszerű érzés a számára, hogy a gimnázium ügye képviselőtestületi mandátumokon átívelően támogatott cél volt. Kifejezte reményét, hogy ez a jövőben is így folytatódik.

Az iskola egy másik régóta dédelgetett álma is teljesült. Elkészült az udvar térköves borítása, így végre méltó háttér áll rendelkezésükre ünnepeik, rendezvényeik megvalósításához.

2019/2020 folyamán nagyon komoly felajánlások, adományok történtek szülők, öregdiákok, egykori és mostani tanárok, az iskola tisztelői által, így 4,6 millió Ft gyűlt össze az Alapítvány számláján, amelyet hiánytalanul a felújítást szervező Tamási Tankerületi Központ rendelkezésére bocsátottak. A gimnázium fenntartója ezt az összeget mintegy 2 millió Ft-tal egészítette ki, így valósulhatott meg a beruházás. Dr. Szenyéri Zoltán hangsúlyozta, hogy saját erő, lelkesedés, innováció, pályázatírás nélkül nem tudott volna a gimnázium ilyen jelentős mértékben megújulni.

Az évnyitó második részében a 6. n osztályos diákok, osztályfőnökük, Kazinczi Katalin segítségével köszöntötték az új tanévet. A vidám műsorban a tavalyi digitális tanév furcsaságait, a mai kisdiákok gondolatait ismerhettük meg. A prózai és versrészletek mellett nem hiányozhatott a közös éneklés sem, amelyben Kerekesné Bauer Márta tanárnő vezetésével segítettek az iskolai kórus tagjai. A kicsikkel együtt énekelték a Republic együttes vidám, az évnyitó hangulatához teljesen illeszkedő dalát. A produkcióban Máté Szelina és Bayerle Luca 9. n, Till Bernadett, Szenyéri Gréta, Takács Lora 10. b osztályos tanulók vettek részt.

Az ünnepi program zárásaként a gimnázium könyvtárában Dr. Szenyéri Zoltán nyugállományba vonulása alkalmából díszoklevelet nyújtott át Kőváriné Misky Éva Zsuzsanna tanárnőnek. Köszöntötte azokat a meghívott díszvendégeket, akik kiemelt patrónusként csatlakoztak az intézmény fejlesztésének ügyéhez. A jelenlévő jeles támogatók közül díszoklevél adományozásával az intézmény tiszteletbeli tagjává fogadták Modric Editet, Éva Árpádot és Parrag Gyulát.