Illyés110 „Csillagos ötös” Vetélkedő a gimnáziumban

Illyés110 „Csillagos ötös” Vetélkedő a gimnáziumban

Hatalmas küzdelmet, nagy izgalmakat hozott a vetélkedő szóbeli döntője, amelyre 2023. május 25-én kedden került  sor az iskola könyvtárában. A Dr. Szenyéri Zoltán igazgató úr által összeállított és levezetett versengésen a diákok három kategóriában indulhattak. Az 5-6., a 7-8. és a 9-12. évfolyamok csapatai külön versenyeztek. A kérdések nem csupán tantárgyi ismereteket kértek számon, hanem a versenyzőknek jól kellett ismerni az iskola és Dombóvár történetét, nevezetességeit is, s tanulmányozniuk kellett az európai és nemzetközi kultúrára, művészetekre, gasztronómiára, sporttörténetre vonatkozó kérdéseket is.

Az írásbeli forduló után várható volt, hogy nagyon szoros versenyt láthatunk majd mindegyik kategóriában, hiszen a csapatok nagyon magas pontszámot értek el. A szóbeli fordulókban a legtöbbször a gyorsaság, a gyors döntések számítottak. Mindegyik kategóriában lényegében az utolsó kérdéseken múlt a helyezések végső sorrendje. A helyezettek neveit itt olvashatjátok.

Az első négy helyen végzett csapatok játékosai oklevelet, csokoládét vehettek át jutalmul. A legnagyobb motiváció mindenki számára az volt, hogy a helyezésektől függően jutalom ötösöket is nyertek, amelyeket bármelyik tantárgyból be lehet váltani. Köszönetet mondunk a döntő lebonyolításában segítő Gyarmati Gyöngyi igazgató-helyettesnek asszonynak és a 9. a osztályos Ollé Mártonnak és Stehler Dominiknak.

A vetélkedő végeredményét az alábbi linkre kattintva lehet elérni: