Gimis sikerek a Bolyai Matek Csapatversenyen

A járványhelyzet miatt az idei tanévben a 3-8. osztály számára a Bolyai Matematika Csapatverseny megyei fordulóját online formában bonyolították le.

Iskolánk hat nevezett csapata a verseny napján, november 12-én, – egy versenyző kivételével, akivel interneten kommunikáltak a csapattársai – az iskolában összegyűlve oldották meg a feladatokat. A különleges szervezési körülmények kivételes izgalmakat hoztak. A szervezők – érzékelve az internetes kapcsolat adta nehézségeket – a 60 perces versenyidőt a megmérettetés közben 10 perccel meg is növelték.

Diákjaink nagyszerűen teljesítettek!

A 6.n osztály csapata: Sáreczki Ádám, Farkas Roland, Fodor Csongor és Héder Márk, megyei 1. helyezett lett és az országos döntőbe jutott. A diákok felkészítője Mesterházyné dr. Illés Ágnes volt. Szívből gratulálunk, további sok sikert kívánunk a december 12-i országos döntőben!

Szintén 1. helyezett lett Tolna megyében a gimnáziumi kategóriában a 8.n osztály csapata: Lakatos Lukács, Bagdán Mihály, Gembiczki Emilia, Bauer Boglárka. A tanulók Mesterházyné dr. Illés Ágnes tanítványai.

2. helyezést ért el kategóriájában a 8.n másik csapata: Szőcs Patrik, Kerekes Márk, Valigura Ádám, Papp Hunor; a 7.n csapata: Fenyvesi Merse, Bánfai Balázs, Szlobodics Eszter, Ruppert Dominik és az 5.n csapata: Kárpáti Márton, Lukács Balázs, Vincze Szilvia és Pintér Nikoletta. A nyolcadikos és a hetedikes csapat felkészítője Király Gyuláné, az ötödikeseké Soós Gyopár volt. Gratulálunk a szép eredményekhez! A diákok osztályfőnöki dicséretben részesülnek!