Aktuális járványügyi tájékoztató

Intézményünk 9-12. évfolyama a kormány döntése alapján 2020. november 11-én ismét digitális oktatásra vált át. Mindenkit kérünk, hogy a munka folyamatossága érdekében saját iskolai címével jelentkezzen be az adott tantárgyi csoportjaiba, ha ezt eddig nem tette meg. A digitális tanítási rendben életbe lépnek a tanév elején módosított házirendünk erre vonatkozó előírásai. Mindenkit kérünk, hogy naponta többször is figyelje a classroom felületeit, illetve saját iskolai e-mail címét, hiszen ezeken a csatornákon mindig érkezhetnek friss üzenetek, feladatok. Mindenki figyelmét külön felhívjuk, hogy az élő órákon kötelező a személyes jelenlét, a kép és a hang biztosításával. A távollétét, hiányzását minden tanulónak az óra előtt kell jelezni, vagy utólag a hiányzást indokolni és igazolni. Nagyon fontos a kapcsolattartás szempontjából a visszajelzés. Írjátok meg válaszként tanáraitoknak, ha a leckét, egyéb feladatokat vagy akár egy üzenetet időben megkaptatok. 

A menzán étkező tanulóink maguk intézzék el az étkeztetéssel kapcsolatos minden adminisztrációt. Jelen tudásunk szerint az étkeztetés jellege és módszere nem fog változni. Ha valaki le kívánja azt mondani, vegye fel a kapcsolatot az azt szervező szolgáltatóval telefonon vagy e-mailen.

Az 5-8. évfolyam tanulóinak személyesen kell látogatni az iskolát. Számukra a délutáni napközis foglalkozásokat is megtartjuk, s átkísérjük őket a menzára is. Az iskolai büfé november 11-től egy ideig nem fog üzemelni, ezért megkérjük a kisgimnazistákat, hogy gondoskodjanak otthonról hozott élelemmel a tízórairól és az uzsonnáról.

Jelen helyzetben az intézmény úgy döntött, hogy nem tartjuk meg a november 14-re tervezett szombati tanítási napot. Erre a tervek szerint azért lett volna szükség, hogy a leendő ötödikesek és kilencedikesek nyílt nap keretében megismerkedhessenek a gimnáziummal. Vendégeket eleve nem fogadhattunk volna, s most ráadásul az iskola tanulóinak legnagyobb része sem jöhet be az épületbe. A tanítási nap pótlására december 12-én, szombaton, az állam által ajánlott hivatalos munkanapon kerül sor. Mindenkinek kitartást és jó egészséget kívánunk!