Lakatos Lamm Bence korosztályos bajnok magasugrásban

Lakatos Lamm Bence korosztályos bajnok magasugrásban

Nagy örömmel fogadtuk a hírt atléta diákjaink szenzációs sikeréről. Verőfényes napsütésben került megrendezésre a Székesfehérváron található Bregyó közi Atlétikai Központ pályáján az U16-os atlétikai verseny, amelyre az ország legtehetségesebb fiatal atlétái kaptak meghívást. A verseny kiemelt fontosságú volt, hiszen a sportolók, az ez évi szezon, több fordulós területi versenyein elért eredményei alapján jutottak be.

A fiatalok különböző versenyszámokban – futásban, ugrásban, dobásban – indultak, és mindenki igyekezett a lehető legjobbat nyújtani. A színvonalas eseményen az atléták nemcsak saját klubjukat képviselték, hanem a jövő reménységeiként tekintettek rájuk, hiszen sokan közülük már most kiemelkednek a mezőnyből.

A DOVASE atlétáiként a következő diákjaink vettek részt a versenyen: Lakatos Lamm Bence 10.n, Tobler Péter 9.a, Szabó Milán 9.a, Fajcsi Botond 9.n, Kiss Kincső Luca 9.a, Böröcz Blanka 9.n és Lakatos Lamm Lea 8.n.

Eredmények:

Leány gerelyhajítás

20. Lakatos Lamm Lea 21.10 m

Fiú 1500 m

14.Szabó Milán 4:39.08

18. Fajcsi Botond 4:47.23

Fiú távolugrás

5. Lakatos Lamm Bence 6.05 m

Lány távolugrás

20. Böröcz Blanka 4.57 m

Fiú 3000 m

14. Szabó Milán 10:34.94

Fiú magasugrás

1.Lakatos Lamm Bence 1.84 m

13. Tobler Péter 1.64 m

 A versenyzők számára nemcsak a győzelem volt fontos, hanem az is, hogy fejlődjenek, és tapasztalatot szerezzenek a nagyobb megmérettetésekre. Az U16-os korosztály székesfehérvári versenye ismét megmutatta, hogy a magyar atlétikának fényes jövője van, és a fiatal sportolók között ott rejtőznek a következő generáció nagy bajnokai.

Lakatos Lamm Bence ezzel az eredménnyel képviseli hazánkat és a dombóvári atlétikát a Zágrábban megrendezésre kerülő válogatott viadalon. Szívből gratulálunk!

A sportolókat felkészítették: Tarr Imre és Fazekas Gáspár