Április 12-14 között Győr városa adott otthont az „A” Kategóriás Diákolimpia úszóversenyeinek, melyet az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel közösen hirdetett meg, a versenyt pedig a Magyar Diáksport Szövetséggel kötött védjegyhasználat alapján a Magyar Úszó Szövetség megbízásából a Győri Úszó Sportegyesület rendezte - sokak megelégedésére.

 

 

 

1

A verseny célja az iskolák közötti kapcsolatok kiépítése, a fiatalok közötti sportbarátságok kialakítása, elmélyítése, a fair play szellemiségének kialakítása, erősítése, illetve a legjobbak számára országos versenyen való részvétel biztosítása, hogy sikeresen képviseljék iskolájukat diákversenyen, ezen felül a tanév nemenkénti, korcsoportonkénti, kategóriánkénti, versenyszámonkénti „Magyarország Úszó Diákolimpia Bajnoka” címének, valamint a további helyezéseinek eldöntése volt. A verseny másik, nem kevésbé fontos célja a felsőoktatási felvételi eljárásról szóló 423/2012. (XII.29.) Korm. rendelet 21. §-a alapján a felvételi eljárás során Diákolimpia országos döntőn elért legalább 3. helyezetteknek járó 10 többletpont jogosultjainak meghatározása, eldöntése volt. A nagyszerűen megrendezett, színvonalas futamokkal tarkított, hatalmas küzdelmekben megszerzett helyezések, az utánozhatatlan -úszóversenyekre jellemző - hangulat mellett a versenyzők találkozhattak olyan kvalitású sportolókkal, mint Németh Nándor, Jakabos Zsuzsanna, Takács Krisztián, sokszoros Magyar Bajnokúszók!
Iskolánk ismét büszke lehet tanulóira, hisz számos értékes helyezés mellett, sokaknak sikerült a továbbtanulást elősegítő többletpontok megszerzése, valamint az ország legjobb 6 helyezettje közt végeznie, értékes pontokat szerezve ezzel a középiskolák közti pontversenyben.

EREDMÉNYEK:
V-VI. korcsoport (1999-2003)
II. hely            200m női hátúszás      Gyenei Anna  
III.hely            50m ffi pillangóúszás   Sinka Bálint    
100m női hátúszás        Gyenei Anna  
4x50m ffi vegyesváltó  Gyenei Ferenc
Boda Ajtony   
Sinka Bálint
Tar Dávid       
V. hely            50m ffi gyors               Sinka Bálint
VII. hely          50m ffi mellúszás         Boda Ajtony
VIII. hely         50m ffi gyorsúszás       Gyenei Ferenc            

IV. korcsoport (2004-2005)

II. hely             50m fiú hátúszás          Besenyei Zsombor
III. hely                       100m fiú hátúszás        Besenyei Zsombor
50m leány mellúszás    Pozsgai Alexa Mercédesz
VIII. hely         100m leány mellúszás  Pozsgai Alexa Mercédesz

III. korcsoport (2006-2007)

II. hely            50m fiú pillangó          Király Dániel
III. hely                       100m fiú hátúszás        Király Dániel
V. hely            200m leány hátúszás    Pozsgai Aliz Míra
VI. hely                       100m hátúszás             Pozsgai Aliz Míra

A versenyzők felkészítői, edzői Virovecz Richárd és Nagy Roland. Minden versenyzőnek és felkészítőjének gratulálunk! A diákok igazgatói dicséretben részesülnek.