Kiváló eredményt értek el iskolánk tanulói az országos német nyelvi versenyen

 

 

 

1

A Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola idén is megrendezte Szellemi Zsendülés elnevezésű programját, mely keretében sor került a Glasperlenspiel (Üveggyöngyjáték) német nyelvi, kultúrtörténeti és országismereti verseny országos döntőjére is. A március 22-én és 23-án zajló szóbeli és írásbeli verseny célja volt, hogy a diákok megismerjék a német irodalom kiemelkedő alakjait, Németország földrajzi, turisztikai sajátosságait. Az elődöntő eredményei alapján a döntőbe behívott tanulók az ország számos helyéről érkeztek (többek között Budapestről, Mecseknádasdról, Szegedről, Székesfehérvárról).
Az I. kategória (7-8. évfolyamos tanulók számára) feladatai Andreas Steinhöfel Dirk und ich ifjúsági regényére épültek. Dr. Szóka Bernadett tanárnő 8.n osztályos tanítványai a következő eredménnyel zárták a megmérettetést: Jobbágy Botond 1., Juhász Szabina 4., Horváth Boldizsár 11. helyen végzett.
A II. kategória (9-10. évfolyamos korcsoport) feladatai Bréma és környéke bemutatására irányultak. Dr. Markóné Szabó Laura tanárnő tanítványa, Beihammer Boglárka 9.a osztályos tanuló a 17. helyezést érte el. Szívből gratulálunk a fantasztikus eredményekhez, a diákok igazgatói dicséretben részesülnek.

A előző évek archívumát ide kattintva van lehetőség megtekinteni!