Január 24-26-a közt rendezték meg Debrecenben az V-VI. korcsoportos Kosárlabda Diákolimpia országos döntőjét

 

 

 

1

Január 24-26-a közt rendezték meg Debrecenben az V-VI. korcsoportos Kosárlabda Diákolimpia országos döntőjét, melyen nagyszerűen szerepelt iskolánk Berta Boldizsár 9.n, Halmai Dániel 9.b, Heisz András 11.c, Kuti Dominik 10.b, Barabás Ábel 9.b, Lalák Vince 12.b, Molnár Martin 12.b, Nagy Balázs 10.b, Reizinger Máté 9.b, Szőke Bálint 9.b, Takács Arnold 11.c, Weich Mátyás 12.n összeállítású csapata. Nagy küzdelmekben végül a hetedik helyet sikerült megszereznie a csapatnak. Szívből gratulálunk! A diákok edzői Tamás Péter és Szilágyi Tamás, testnevelőik: Kovács Viktória, Kovács Péter, Fehérvári Levente. A tanulók igazgatói dicséretben részesülnek.

A továbbiakban a csapatot kísérő testnevelő, Fehérvári Levente élménybeszámolója következik:

12 fővel érkeztünk a Kosárlabda Diákolimpia Országos Döntőjére, Debrecenbe. A sorsolás kedvezőtlenül alakult számunkra, a jóval erősebb csoportba kerültünk. Az első mérkőzésünk a Körmend ellen játszottuk. Jól tartottuk magunkat, de az ellenfél jóval nagyobb játékerőt képviselt. A végére 25 pontos különbség alakult ki, ami nem olyan rossz eredmény, ha azt nézzük, hogy a Körmend komolyabb erőfeszítés nélkül nyerte meg az egész tornát. A második csoportmeccsen a Debrecen csapatával mérkőztünk meg. A hazai csapat ellen az esélyek nem voltak sokkal jobbak, mint a Körmend ellen. A srácaink jó játékkal, de releváns különbséggel kaptak ki a 13-szoros tornagyőztes Tóth Árpád Gimnázium fiaitól. Második nap a Sopron ellen játszottuk az utolsó csoportmeccsünket. Sajnos ezen a meccsen kicsit bealudtunk, pedig talán itt lehetett volna szorosabb meccset vívni. Az előző napi vereségek, a fáradtság, a korai kelés és a dekoncentráltság miatt azonban a meccs már az első félidőben elúszott. Így a csoportkört 3 vereséggel zártuk. Délután az egyenes kieséses szakaszban a Hódmezővásárhellyel csaptunk össze. A hozzáállásunk és a küzdőszellemünk sokat javult a reggeli mérkőzéshez képest, de a játékunk nem volt kiemelkedő. A „Hódok” felülkerekedtek rajtunk, így az utolsó nap a 7. helyért küzdhettünk a Székesfehérvárral. Délután ütköztünk meg velük. Szoros meccsen, jó játékkal, sikerült felülkerekedni az ellenfelünkön, így a csapat Székesfehérvárt megelőzve a 7. helyen zárta a tornát.

A csapat jól teljesített összességében véve. Sajnos azonban nem éreztem azt a FLOW élményt, amit Pécsen a Rátgéber Akadémia ellen tudtunk felmutatni. A Székesfehérvár ellen talán a meccs utolsó  részében ellazultak a fiúk és felvillant valami abból a „szárnyalásból”, ami 2019.12.18-án Pécsett. Sajnos ez csak egy meccs volt, annak is csak egy része. Talán megismételhetetlen elérni azt a flow-t, amit Pécsen sikerült? Vagy nagyobb hangsúlyt kéne fektetni a fiúk lelki és mentális felkészítésére? Őszintén, nem tudom. De remélem, hogy jövőre ott leszünk megint és átélhetjük még egyszer azt a csodát, azt az eksztázist. Egy biztos. Fantasztikus élményekkel jöttünk haza. Köszönjük a srácoknak, hogy méltón képviselték iskolánkat! Én pedig köszönöm nektek a kitartásotokat, a küzdelmeteket, a sportszerűségeteket és hogy részesülhettem veletek ebben az élményben! Gratulálok nektek, edzőiteknek és szüleiteknek, akik ilyen remek srácokat neveltek!

Fehérvári Levente, testnevelő

 

1