Idén is Karcag adott otthont az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntőjének

 

 

 

1

Február 14-17-e között rendezték meg a 2018/2019. tanévi Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntőjét. A négynapos versenyen az I-VI. korcsoport versenyzői csapatban és egyénileg mérték össze tudásukat, hogy a küzdelem végén a legjobbak megszerezzék a „Magyarország Diákolimpiai Bajnoka” címet.


A tornát a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Diák és Szabadidősport Egyesület közösen szervezte. Az Asztalitenisz Diákolimpia® bajnokságba országosan, egyéni versenyben 3136 tanuló, csapatversenyben pedig összesen 263 csapat nevezett. Az országos döntőn egyéni versenyszámban korcsoportonként, nemenként és kategóriánként, megyénként egy versenyző, Budapestről pedig az 1-3 helyezett versenyzői vettek részt. Csapatverseny esetén pedig a megyei, illetve a budapesti verseny győztes csapatai. Az idei tanévben módosult a csapatverseny lebonyolítása, a csapatlétszám kötelezően 3 főre módosult. Az országos döntő mérkőzéseinek helyszíne Karcag városi sportcsarnoka volt.
Az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntője fantasztikus hangulatban telt, a mérkőzéseket egy időben akár 16 asztalon követhették az érdeklődők. Iskolánkat Kőszegi Szabolcs és Kőszegi Gergő 10.n osztályos tanulók képviselték. A módosított szabályok miatt Gergő a profik közt indult, lemondva akár az esetleges győzelemről is- testvére javára, míg Szabolcs az igazolással nem rendelkező versenyzők vágott neki a megmérettetésnek.
Gergőt a legnehezebb csoportba sorsolták, ahol mindhárom ellenfele válogatott kerettag volt. Mindhárom mérkőzésén hatalmas küzdelemre késztette ellenfeleit és 3:2-es arányban szenvedett vereséget. Szabolcs az első számú kiemeltként vágott neki a sorozatnak és a döcögős kezdés után, a második mérkőzését megnyerve, továbblépett a legjobb 12 közé. Ott két 3:0-as győzelem után már az elődöntőben találta magát. Nem sokkal később budapesti ellenfelét 3:2-re legyőzve készülődhetett a döntőre. Sajnos ott elfogyott a lendület és egy sima 0:3-as mérkőzésen szerezte meg az így is szépen csillogó ezüstérmet.
A versenyzők felkészítője: Kocsis Károly. Teljesítményükhöz szívből gratulálunk! Szabolcs igazgatói dicséretben részesül.

A előző évek archívumát ide kattintva van lehetőség megtekinteni!