Versenyt hirdetünk 9-12. évfolyamos tanulók számára „Emberek, állatok” címmel.

 

 

 

1

A verseny anyagát az alább felsorolt három film és könyv képezi, amelyek ember és állat kapcsolatának kimeríthetetlen lehetőségeiből merítenek.
A versenyre három fős csapatok jelentkezését várjuk, jelentkezni 2020. január 17–ig (péntek) lehet Albrecht Ferenc tanár úrnál a csapatnév és a csapattagok nevének írott formában történő leadásával. A csapattársaknak nem szükséges azonos osztályhoz vagy évfolyamhoz tartozniuk!
A verseny kétfordulós, az írásbeli forduló időpontja február 28-ika (péntek); a csapatoknak a filmek és könyvek ismeretét tesztelő kérdésekre kell válaszolniuk. A szóbeli fordulóba a legjobb három írásbeli eredményt elért csapat jut, ennek időpontja március első hete. A konkrét időpontokról és a versenyhelyszínekről a későbbiekben értesítjük a csapatokat, figyelembe véve órarendjüket. A szóbeli fordulóban a filmek és könyvek által felvetett kérdésekre, problémákra való reflektálás lesz a feladat, ahol a versenyzőktől egyéni vélemények megfogalmazását várjuk, ehhez felkészülési időt biztosítunk. Igény esetén a teljes versenyanyagot biztosítjuk, a könyvek esetében digitális formátumban.
A legjobbakat díjazzuk! Jó filmnézést, jó olvasást kívánunk!

Filmek:
A medve (L'ours), 1988
A suttogó (The horse whisperer), 1998
Blackfish (Blackfish), 2013

Könyvek:
Pierre Boulle: A majmok bolygója
Déry Tibor: Niki
Robert Merle: Majomábécé