Farsang
 

 

 

1

Kedves 9-10-11-12. évfolyamosok! Idén a DÖK Kalocsa Lilla Anna DÖK-elnök kezdeményezésére a kisgimisek farsangi bálja mellé a „nagyok” számára is szeretne farsangot szervezni február 22-én, pénteken, hogy Ti se maradjatok ki a jóból. Az az elképzelésünk, hogy azok a 9-12. évfolyamos diákok, akik kedvet éreznek hozzá, önkéntes jelleggel beöltözve vehetnek részt aznap a tanítási órákon. Fel szeretnénk hívni ugyanakkor a figyelmet, hogy a beöltözés nem jelent mentességet a szóbeli-írásbeli számonkérések és az órai munka alól, továbbá az órai fegyelem sem láthatja ennek kárát – ezek betartására kérjük valamennyi kedves érdeklődőt. Továbbá rávehetitek tanáraitokat is a beöltözésre ezen a napon!
A beöltözés lehetséges egyéni, páros vagy ennél nagyobb csoportokban is, ilyenkor azt kérjük, hogy a párosok-csoportok valamilyen közös téma alapján öltözzenek be. (Egy-két tipp: filmek, rajzfilmek szereplői; zenekari tagok; szakmai csoportok tagjai; celebek stb.) A legjobbakat díjazzuk! Minden beöltözőt megkérünk, hogy a közízlést sértő, kirekesztő, bántó, valamint vallási-politikai témákat kerüljék a beöltözésnél; a beöltözés témája legyen összhangban az iskola és a házirend értékrendjével!
Önkénteseket keresünk fánksütésre ezen a napon, az így elkészült fánkokat az iskolai folyosókon szeretnénk kínálni az érdeklődőknek. A programot a szünetekben zenével kívánjuk hangulatossá tenni.
Minden leendő beöltözőt megkérünk, hogy osztálya DÖK-képviselőjénél adja le jelentkezését és annak témáját február 15-éig (péntek). Erre azért van szükség, hogy a szervezők felmérhessék az érdeklődés nagyságát, és ennek figyelembe vételével tervezhessék meg a zsűrizést és a díjátadást, továbbá, hogy el tudjuk kerülni az esetleges félreértéseket a beöltözés témájával kapcsolatban (a témákat diszkréten kezeljük, csak az osztály DÖK-képviselője és a szervezők fogják ismerni a program előtt, így ha valaki szeretné titokban tartani a többiek előtt, hogy minek öltözik be, az megteheti, ilyenkor jelezze erre való igényét az osztály DÖK-képviselőjének a regisztráláskor). További kérdéseitekkel forduljatok bizalommal Albrecht Ferenc tanár úrhoz!

Kérjük, hogy azok a 9-12. évfolyamosok, akik be szeretnének öltözni a „nagyok” farsangjára, február 15-éig, péntekig jelezzék ezen szándékukat osztályuk DÖK-képviselőjének, továbbá beöltözésük témáját is, valamint hogy szeretnének-e zsűrizést – akik szeretnének, azokat egy közös fotó erejéig szeretnénk összehívni a tanári szoba elé, a seccóhoz. Ezúton is kérjük, hogy a beöltözők kerüljék a közízlést sértő, kirekesztő, bántó, valamint vallási-politikai témákat. Minden további részletet megtaláltok az iskolai honlapon és az osztálycsoportokban, ahová a DÖK-ösök kitették a program leírását. Mind a Valentin-naphoz, mind a farsanghoz jó szórakozást kívánunk!

1

A előző évek archívumát ide kattintva van lehetőség megtekinteni!