Tartalom

Kellemes kikapcsolódást kíván a szerkesztőség!

Linkek

IV. évfolyam 1. szám

III. évfolyam 3. szám

III. évfolyam 2. szám

III. évfolyam 1. szám

II. évfolyam 4. szám

II. évfolyam 3. szám

II. évfolyam 2. szám

II. évfolyam 1. szám

I. évfolyam 4. szám

I. évfolyam 3. szám

I. évfolyam 2. szám

I. évfolyam 1. szám

Az Illyés Gyula Gimnázium honlapja

 

Oldallátogatottság számláló:

Filmajánló

 

 

 

 

 


Marvel – A Bosszúállók
A képregény-adaptációiról híres Marvel-moziverzum idén ismét hatalmas dobással kápráztatta el a világot. Most láthatjuk a mozikban az utolsó, ismétlem az UTOLSÓ Bosszúállók filmet. Ezért is éreztem úgy, hogy fájó lenne elszalasztani a Marvel Bosszúállóiról szóló cikket.
Biztosan mindenkinek ismerős néhány idetartozó szuperhős neve: Vasember, Amerika kapitány, Hulk, Pókember stb. A Bosszúállók név kezdetben hat szuperhőst fogott össze, pontosabban: Vasembert, Hulkot, Thort, Amerika kapitányt, Fekete özvegyet és Sólyomszemet. Ők együttes erővel szálltak szembe a képregényes gonoszokkal, közösen mentették meg a világot, ők voltak az eredeti Bosszúállók. A Marvel Studios immáron 4 Bosszúállók filmmel büszkélkedhet, melyeket egyesével is ismertetek:

Bosszúállók
A 2012-es film alapja a Marvel Comics egyik képregényének története: Egy váratlan ellenfél tűnik fel a színen, aki minden eddiginél nagyobb veszélyt jelent a Földre, ezért Nick Fury, a S.H.I.E.L.D. névre hallgató nemzetközi békefenntartó ügynökség vezetője azon kapja magát, hogy sürgősen szüksége van egy csapatra, amely visszarántja a bolygót a katasztrófa széléről. Így hát kezdetét veszi a Bosszúállók első közös kalandja. Már a csapat első filmje belopta magát a kedvenceim közé. Hihetetlenül pontosan figyelnek a készítők minden apró részletre, az effektekről nem is beszélve. A történet érthető és izgalmas, mikor sokadszorra nézem meg, akkor is leköti a figyelmemet, és újra magaménak érzem az egész világát, és az jut eszembe, hogy bárcsak tényleg léteznének ezek a karakterek. De tényleg, milyen menő lenne, ha suliba menet összefutnék Tony Starkkal, és elmondhatnám neki, hogy mennyire nagyon imádom.

Bosszúállók: Ultron kora
Az első küldetésük után a Bosszúállóknak Ultront, egy mesterséges intelligenciával rendelkező robotot kell megállítaniuk. Újfent a bolygónk sorsa a tét, ám sokkal nagyobb a veszély, és a főszereplők is komolyabb döntések előtt állnak. Megint csak azt tudom mondani, hogy hihetetlen lebilincselő, szórakoztató filmről van szó. Összefügg az előző résszel, minden utalást érteni lehet az első kalanddal kapcsolatban. Új karakterek is feltűnnek benne, akik a film végén csatlakoznak a csapathoz. Talán mondhatjuk ezt a filmet egy mérföldkőnek a Bosszúállók életében, hiszen most először fogadnak be maguk közé új tagokat. Akikre a későbbiekben igen nagy szükség lesz…

Bosszúállók: Végtelen háború
Az előző, 2015-ös Bosszúállók film folytatása, a Marvel mozis univerzumának egészét felölelő, tíz év eseményeinek tetőpontját jelentő sikerfilm. Minden idők legnagyobb és leghalálosabb leszámolására kerül sor. A Bosszúállóknak és szövetségeseiknek (azaz, a többi Marvel film szereplőinek is) mindent kockára kell tenniük, hogy megfékezzék a nagy erejű Thanost, aki egy szemvillanás alatt elpusztíthatja a világot. Talán ez volt az első igazi, fájdalmas marveles filmélményem. Nem túlzás Thanost az eddigi legerősebb, leghatalmasabb főgonosznak nevezni. Megragadott maga a karaktere, mivel tulajdonképpen ő az első ellensége a Bosszúállóknak, akinek tényleges célja van, és van miért küzdenie. Hatalmas öröm volt együtt látni az összes kedvencemet, együtt a Bosszúállók, a Galaxis őrzői, Pókember, Doctor Strange, Wakanda harcosai és a Fekete Párduc azt hittem legyőzhetetlenek. A film végén mégis megszakadt a szívem, és nehéz volt elképzelni, hogy ezt hogyan oldják meg hőseink.

Bosszúállók: Végjáték
A film a 2018-as Bosszúállók: Végtelen háború közvetlen folytatása, valamint az azt megelőző két Bosszúállók-film továbbvitele, a huszonkettedik film a Marvel-univerzumban. Az előző küldetés vége teljesen megváltoztatta a szuperhősök életét, és valami megoldást kellett találniuk a felmerült helyzetre, ami úgy tűnik, nem kis áldozatot kíván. Nem áll szándékomban szpojlerezni azoknak, akik még nem látták, és meg szeretnék nézni a filmet, márpedig remélem, hogy mindenki meg szeretné nézni! Én is a hetekben láttam moziban. Elég nagy „Marvelfangirl”-nek tartom magam, ezért nem tudok se beszélni, se írni a moziban eltöltött 3 óráról. Csak annyit tudok mondani, hogy ez volt a tökéletes befejezés. Ahogy mondani szoktam: ez a film összetörte a szívemet, de minden percét élveztem.

Végül csak annyit szeretnék mondani, hogy köszönöm a Marvelnek ezt a csodát. Sosem gondoltam volna, hogy egyszer még élni-halni fogok az akció-kaland-scifi-fantasy filmekért, de lám, most mégis itt tartunk. Mindenkinek csak ajánlani tudom ezeket a filmeket, mert tényleg nagyon jók, lekötik az embert, és már magáért a látványvilágért megéri megnézni őket! Ezzel a cikkel búcsúzom a Marvel Bosszúállók-filmjeitől. Köszönöm az élményt!


1