Tartalom

Kellemes kikapcsolódást kíván a szerkesztőség!

Linkek

IV. évfolyam 1. szám

III. évfolyam 3. szám

III. évfolyam 2. szám

III. évfolyam 1. szám

II. évfolyam 4. szám

II. évfolyam 3. szám

II. évfolyam 2. szám

II. évfolyam 1. szám

I. évfolyam 4. szám

I. évfolyam 3. szám

I. évfolyam 2. szám

I. évfolyam 1. szám

Az Illyés Gyula Gimnázium honlapja

 

Oldallátogatottság számláló:

KÖNYVAJÁNLÓ

 

 

 

        

 


Dan Brown - Inferno

 

 1
Dan Brown nagy sikernek örvendő amerikai író, olyan bestsellereket tudhat magáénak, mint az Elveszett jelkép, az Angyalok és démonok és a Da Vinci-kód, amelyek közül néhányból film is készült, az Oscar-díjas Tom Hanks főszereplésével. A szerző is számos díjat nyert műveinek köszönhetően.
Az író egyik visszatérő karaktere Robert Langdon, aki a Harvard egyetem népszerű vallási szimbólumok és az ikonológia professzora, és mindig rosszkor van rossz helyen. Keveredett már gyilkosságba, túlélt jó pár merényletet és tudásával segített megfékezni nem egy katasztrófát. Ez nincs máshogy az Inferno című könyvben sem, aminek elején már rögtön felüti a fejét a baj: Langdon egy firenzei kórházban ébred egy súlyosnak tűnő fejsérüléssel, nem emlékszik semmire az elmúlt két napból, és hogy tovább tetézzük az izgalmakat, valaki még az életére is tör, és az egyik fiatal orvosnő, Dr. Sienna Brooks siet a segítségére
Az elejére jellemző pörgés a regény közepére sem lassul, a duónak folytonos menekülés közben kell megfejtenie, hogy mi történt a férfival. A nyom, amit követnek pusztán pár kétértelmű sor Dante méltán híres Isteni színjátékából, miközben nem is sejtik pontosan, hogy mit keresnek. Robert és Sienna versenyt futnak az idővel, és maguk sem tudják, hogy kiben bízhatnak meg igazán. De vajon túl késő lesz, hogy elhárítsák a bajt, mire a férfi átverekszi magát az árulások hadán és a hazugságok hálóján?
Dan Brown összes könyvében az emberiség nagy kérdéseit feszegeti, elvégre már olyan dolgoknak szentelt műveket, mint a mesterséges intelligencia, a túlnépesedés, és nem egy összeesküvés elmélet született már az olvasói körében. S noha a történeteiben számos fikció van, amelyek izgalmassá varázsolják írásait, mégis az egyik legfigyelemreméltóbb vonása a rengeteg pontos történelmi utalás.

Hurta Réka, 12.N